Nieuwe Rietbuurt

Comfortabel wonen in de Nieuwe Rietbuurt in Franeker

Nieuwbouwproject de Nieuwe Rietbuurt in Franeker is een vervolg op het succes van project De Rietbuurt. Het ligt aan de rand van de Alvestêdewyk en bestaat uit vier schiereilanden. Als eerste komen er woningen op het zuidelijke eiland. Deelproject Burrefeart telt straks 33 woningen aan een centrale laan die uitkomt op een ontmoetingsplein. Aan weerszijden van de laan liggen woningen die vrijwel allemaal met de tuin aan het water grenzen.  

Rustig wonen, dicht bij het centrum

De Nieuwe Rietbuurt kenmerkt zich door veel variatie in kapvormen, bouwhoogte en kleurgebruik. In combinatie met bomenpracht en openbaar groen zorgt het voor een knusse, dorpse sfeer. Vanuit je tuin geniet je eindeloos van het uitzicht over water en groen. Hier kom je tot rust. Toch woon je in de Nieuwe Rietbuurt niet afgelegen. Naar het centrum van Franeker en het station is het maar een klein eindje fietsen.

Voor verschillende levensfasen

Het nieuwe plan telt comfortabele woningen voor zowel gezinnen als comfortzoekers. Behalve 9 vrijstaande woningen komen er 16 twee-onder-een-kapwoningen en 8 levensloopgeschikte halfvrijstaande woningen, dus met een slaapkamer en badkamer op de begane grond.

Vanzelfsprekend zijn alle woningen onderhoudsarm, gasloos en energiezuinig. Ze worden gebouwd volgens de nieuwe normen van BENG (Bijna EnergieNeutrale Gebouwen) en zijn uitgerust met een warmtepomp en zonnepanelen in combinatie met vloerverwarming. Zo ben je als bewoner klaar voor de duurzame toekomst

Zie jij jezelf al wonen in de Nieuwe Rietbuurt in Franeker? Schrijf je dan uiterlijk maandag 14 november 17:00 uur in voor een of meer bouwnummers.