Locatie

Nieuwe Rietbuurt Franeker: alles dichtbij

De Nieuwe Rietbuurt is gunstig gelegen in de Alvestêdewyk in Franeker-Zuid. Via de nieuwe onderdoorgang onder het spoor fiets je in slechts een paar minuten naar het station en het centrum van Franeker.

Het eerste deelplan Burrefeart verrijst op het zuidelijke eiland van de Nieuwe Rietbuurt en grenst aan het al ingerichte eiland Dyksfeart. Hier woon je heerlijk rustig te midden van water, rietkragen, groen en bomenpracht. Je beleeft er de rust en ruimte van het platteland. Ondertussen heb je alle voorzieningen die de stad Franeker te bieden heeft binnen handbereik.

Vaarroutes

Ook voor water- en vaarliefhebbers is Burrefeart in de Nieuwe Rietbuurt de ideale ‘thuishaven’. Via de Tjommer Feart vaar je met je bootje het Van Harinxmakanaal op richting de haven van Harlingen en de Waddenzee. Franeker is sowieso een perfecte uitvalsbasis voor diverse vaarroutes. Wist je dat je vanuit Franeker via mooie vaarroutes zes van de elf steden kunt bereiken.

Wil jij niets missen over de Nieuwe Rietbuurt en deelproject Burrefeart? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Natuurgebied Het Zwin

Via wandelpad het Laarzenpad ben je bovendien zo in natuurgebied Het Zwin (in het Fries: It Swin). Dit poldermeer ligt tussen de Fluessen en het Slotermeer. Kortom, als rustzoeker en water- en natuurliefhebber kun je hier alle kanten op.

Bereikbaarheid Parc Fluessen Elahuizen

Met een vakantiewoning in eigen land sla je twee vliegen in een klap. Behalve een korte reistijd is het voordeel dat je weinig kosten voor vervoer hoeft te maken. Zo ben je vanuit bijvoorbeeld Heerenveen al binnen een half uur in Elahuizen. Vertrek je uit Leeuwarden of Groningen dan rijd je er in ongeveer een uur heen. Ook vanuit de Randstad zijn de rijtijden kort, vergeleken met de reis naar een recreatiewoning in het buitenland. Vanuit Amsterdam en Utrecht ben je met de auto in anderhalf uur op de bestemming.

Station Franeker 2 min.
Albert Heijn 4 min.
Kruidvat 4 min.
Museum Martena 5 min.
Planetarium 5 min.
Huisartsenpraktijk 6 min.
Stadspark 6 min.
Sporthal 7 min.
Scholengemeenschap 8 min.
Gezondheidscentrum 10 min.